Thursday, February 7, 2008

Chez Vous – 石神井公園のビストロ

ル・ゲンマイの手前に小さなビストロがあった。こういう発見は本当にうれしい。まずメニューがとても良い。ウニと白身魚のテリーヌ、牡蠣のリゾット、渡り蟹のパスタ、骨付き地鶏と野菜のポトフなど、フレンチ・イタリアン混成の料理はどれも美味しく作られている。自家製パンも外せない。次にサービスの手際がよい。我々が入店したあと短時間にバタバタと客が入ってきたが、席は空いていてもサービスするのにどのくらい待つことになるかを丁寧に説明していた。集中したオーダーも遅れることなく良いテンポで運ばれ、一人だけの厨房の処理能力は見事だ。そして値段が極めてリーズナブル。メインディッシュでも1000円ちょっとだし、一皿の量は多めで、取り分けできるよう取り皿を出してくれる。ワインも負担を感じさせない価格帯が並ぶ。シェ・ヴーは開店して3年くらいとのことだが、合格点の身近な街の料理屋というのは何よりも貴重だと思う。


In a block before Le Genmai from Shakujii-Koen station was a small bistro, Chez Vous. It was such an exciting discovery. Firstly, the menu is great. Terrine de poisson et oursin, oyster risotto, crab and tomato spagetti, pot au feu were all delicious French-Italian mixture. Be sure to order their home-made bread, too. Secondly, the service is efficient even with the flood of orders. And the last but not the least is the reasonable price. Most main dishes are a little over $10 and wine list lines up affordable bottles. They are in the business for about 3 years here, and it is most important for a small community to enjoy such a valuable restaurant.

No comments: