ここには昔イル・ルシェッロという若いスタッフが地道に頑張っているイタリアンがあって、僕は時々通っていたところだ。そのスタッフは乞われて店を閉じどこかに移ったそうで、あとに良いイタリアンが入ったよとこの近所の友人に聞いていた。ドアの位置が変わり、路に面した大きな窓が外界とのつながりを作る。この開放的な雰囲気がいい。奥の壁に沿った備え付けの椅子は昔のままだ。店はすいていたし、僕らは窓近くの席を取った。スタッフは前よりおとなしい感じだ。本日のコース料理は白魚、イイダコ、牡蠣のパスタと好みの食材が続くが、これはピエモンテ料理なんだろうか?
サンジミニャーノの白ワインは楽しめた。食事の間にパトカーが2回この通りを走っていった。散歩の柴犬が立ち止まって窓から店内の様子をのぞき込む。背後の厨房の様子がガラスに映る。外からの写真は次号のdancyuを見ると良いだろう。
This place was previously an Italian restaurant called Il Ruscello where the young staff had a good effort of service and I used to love visiting. They decided to move to somewhere else and came another good Italian according to my friend in this neighborhood. Ostu is said specialized in northern Italian, and the staff looked relatively shy.
We sat by a large window as this open atmosphere looked comfortable. The long seats by the wall further inside remained the same as before.
I ordered the course menu that had my favorite whitebait, octopus ocellatus, oysters pasta and so on, but wonder if it was really Piemonte cuisine? Vino bianco from San Gimigniano was amusing.
The picture above is from inside to out through the window that reflects the kitchen in my back.
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