Wednesday, June 4, 2008

Otowa Restaurant - 宇都宮のフレンチ

先日宇都宮で食事をする機会が出来て、otowa restaurantを予約して出かけた。
コンクリート打ち放しのシンプルなエクステリア、中に導かれると装飾性を抑えたモダンな別荘を思わせる空間で、「うん、これは僕の好みそのもので、なかなか良いぞ」と感じる。テーブルの間隔もぎっしりと詰め込まれる都会の店とは違ってゆったりとして、ひたすら落ち着けるのが実に有り難い。シェフの音羽さんは地元出身、穏やかな風貌で親しく会話させてもらった。いただいたのはサーモンとジャガイモのサラダ、緑野菜と貝のエマルジョン、子羊のロティ、そしてリンゴのババロワ。どれも丁寧な仕込みが施され、おいしさの進行が掛け値なしで楽しめる料理だった。量は少なめだが、女性は満足するはずだ。
ワインはオー・バージュ・アヴルーの1999を選んだ。主にセカンドものを揃えているリストで、手頃なボトルもあるが、あと15-20%価格を抑えてくれると僕としてはリーズナブルかなと思う。とは言え二人で3万円の勘定にも満足感がある。また伺いますね。


I had to visit Utsunomiya the other day, and managed to book for a dinner at Otowa Restaurant. A simple RC box appearance and as we were guided in, the interior appeared as a modern retreat with plain décor, and this space perfectly matched with my taste. Unlike restaurants in Tokyo with tight tables, here everything is spacious and comfortably relaxing. Monsieur Otowa showed up with a mild smile and we had a friendly conversation. He was born in this area. The course menu we had consisted of salmon and potato salad, veges/scallops émulsionnés, agneau rôti, and apple bavarois, all prepared with a great care, and the progress of quality taste was truly enjoyable. I picked a bottle of Haut-Bages Averous 1999 from the list which was mainly a collection of second labels and some very affordable options. I would say their price would be very attractive if they shrink it by 15-20%, but the entire cost of 30 thousand for two of us was worth the visit.

No comments: